Annons

Tänk, att vara en humla i maj!

Nu blommar fruktträden som bäst!

Det är nästan en berusande känsla att gå kvällspromenad med hunden. Luften är fylld av de ljuvligaste dofter och när ett nytt hörn rundas möts jag av en ny doftmättad parfymmix. Ljuvligt är bara förnamnet!

Annons

I trädgården står plommonträdet och körsbärsträdet i sitt prakfullaste flor. Jätteklickar av vispgrädde i trädkronorna mot en blå försommarhimmel är väl en bild man vill minnas och plocka fram en regnig novemberdag.
Dessutom är grannens hägg som ståtligast just nu och kryddar vindens dofter ytterligare. Hoppas verkligen att humlor och bin är ute nu och provianterar.

Hörde till min förskräckelse att vintern gått hårt åt biodlarnas svärmar och att det är hög tid att värna dem som finns kvar. Hoppas verkligen att årets sommarvindar kan bi-stå 🙂 dessa flitiga honungsleverantörer och att återväxten säkras.

På promenaden brukar vi passera ett stort buskage med syrener som ännu inte bekänner färg, men det dröjer nog inte länge till. Så tiden mellan häggens och syrenens blomning är inte så lång som man skulle vilja önska – som skomakaren sägs ha skrivit på lappen ”Stängt mellan hägg och syren”.
Men detta uttryck lär egentligen ha ett helt annat ursprung än att mästaren skulle få njuta av försommarblomningen. Dåtidens skråbestämmelser gav gesällen helt enkelt ledigt för vandring av olika skäl, och utan gesäll stängdes butiken.

Men, vi kan väl ändå välja att tro på att skomakaren valde att njuta av försommarens blommande föreställning! Det är en så vacker tanke…

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas
Annonssamarbete med IQ