Annons

Spanska eller engelska klockhyacinter?

Vita Klockhyacinter

Är de spanska, engelska eller kanske rentav båda?

I en lång rad, strax intill ligusterhäcken, blommar nu de vita klockhyacinterna. De står lite vid sidan, nästan så att de glöms bort, men här tycks de trivas i den vandrande skuggan under det stora körsbärsträdet.

Annons

Men nu är ju frågan, är de spanska, engelska eller är de en hybrid?
I familjen har de i alla år kallats spanska, men det har ännu inte blivit utrett riktigt.

BloggKlockhyacNära

I ett annat hörn av trädgården ståtar några enstaka blå klockhyacinter, men i den här raden är alla vita. Från början är det en slump att just de planterats just här. Men en strålande efterkonstruktion är att jag hämtat inspiration från den kända engelska trädgården Sissinghurst, anlagd av Vita Sackville-West och hennes man. Deras Månskensrabatt med enbart vita blommor sägs vara inspirerad från Indien.

Som en fortsättning på detta tema har jag planterat en vit hortensia med svarta stjälkar och två vitblommande pioner i närheten av denna klockhyacintrad. Vi får se hur det tar sig. Min förhoppning är att dessa vitblommande skönheter så småningom ska lysa upp i skymningen. Här kan nattens skuggor leka tafatt med ystra nattfjärilar alltmedan floxens parfymerade doft sipprar ut i sammetsmörkret.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas