Annons

Sommardoft mitt i vintern

Från mitten av november blommar det så här hemma hos mig!

Det är ett hybridkejsarolvon, Viburnum x bodnantense, som vi fått av min svärfar. När jag tar en sväng i trädgården letar sig doftstråken också ganska långt från busken. Och precis som Tjuren Ferdinand, blir man sååå lycklig av blomdoften.

Annons

Vad man tycker att det doftar är så personligt, jag tycker att det är en kryddigt blommig doft, andra säger syren och honung. Men gissa om den är härlig! Och mycket – den går inte att missa, då måste man nog vara dunderförkyld! Sommarkänsla i november och december.

För det blommar fortfarande, även om snön lagt sig knähög också här i Skåne. Nattemperaturen har varit nere och vänt på -15 grader skulle jag gissa. Och ändå står den där och blommar, kära busken.

Vita blommor med ljusrosa undersidor – blommorna är små, men desto fler! En enda liten kvist kan fylla ett helt rum med sin helt ljuvliga doft. Tyvärr nickar de små blommorna lätt och faller av.

Tänk om man kunde konservera doften, och plocka fram en dag när vårlängtan är extra stark, det skulle väl vara fantastiskt? Kanske en burk med lavendel, en med rosor – och så lite daggig sommarmorgon med syren och med ett stänk av nykokt kaffe! Vilken doft väljer du?

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas