Annons

Så här ser kiwi ut!

BloggKiwi

Äntligen har det grott!

Här i krukan är det massor av kiwi på gång! Det tog tid och jag misströstade länge innan några tunna sytrådar till stjälkar behagade visa sig. Jag tog helt enkelt en frukt från affären och skrapade ur lite fruktkött med frön i. Denna massa la jag på såjord i en kruka, vattnade och så på med en påse. Först tror jag att det möglade lite, sedan hände absolut inget på flera veckor. Jag var en hårsmån från att kasta hela härligheten…

Annons

I krukan intill gjorde jag på ett annat sätt. Ett par veckor senare skrapade jag ut några frön, ett och ett från en kiwi från affären, la dem på ett hushållspapper för att torka någon dag. Sedan sådde jag fröna på vanligt sätt. Här syntes däremot resultatet redan efter några veckor. Jag tror att jag sedan läste någonstans att det i fruktköttet finns groningshämmande ämnen som nog har försenat fröna i den första krukan från att gro.

Nu ska det bli väldigt spännande att se hur detta utvecklar sig. Inte tror jag att det blir några kiwilianer som bär frukt, men om det blir frodigt och grönt är jag nöjd. Kul att testa!

BloggCitrusdrömmar

Inspirationen till min kiwi-odling fick jag av Citrusdrömmar & olivlundar – Medelhavskänsla i trädgården av Camilla Arvidsson (Ica bokförlag). Här skriver Camilla om sitt favoritställe på Mallorca, Sóllerdalen, dit hon återvänder år efter år. På ön hämtar hon sin inspiration och säkert en och annan stickling. I boken berättar hon både i ord och bild om sitt paradis och hur hon förvandlar sitt eget växthus till en oas, som hämtad från Medelhavet.

Massor av tips, härliga bilder och personligt skriven.

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)


Annons

 • Karin Ekberg

  Snacka om gröna fingrar, själv har tagit sticklingar
  från pelargoner, kan andra kan väl jag tänkte jag få se om det blir något.Och så har två st katy 13
  så det är skott av blommor överallt här hemma.
  Mvh Karin i Tullinge

 • Anette

  Så klart du kan! Jag håller tummarna för att det blir riktigt härliga exemplar. Och visst är det roligt att försöka. Lyckan när det tar sig är riktigt stor!

 • Vad spännande – du måste uppdatera oss på hur det går!

 • Anette

  Kul att du gillar det! Ja vi får se vad det blir av det här, kanske en riktig kiwidjungel!


Annons

Senaste från allas