Annons

Nu börjar årets trädgårdssäsong – på TV!

BloggGunnel

Gunnel Carlsson, programledare och jurymedlem i Trädgårdskampen.
Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Ses vi i TV-soffan i kväll?

Jag kommer att bänka mig klockan 20.00. På SVT1 startar då Trädgårdskampen, ett program som ska vaska fram Sveriges skickligaste trädgårdsentusiast. Tio tävlande med fantasi och gröna fingrar möts och resultatet blir prunkande grönska och odlarglädje.

Annons

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson gör comeback som programledare och är jurymedlem tillsammans med trädgårdsdesignern Peter Englander och författaren/trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström.

Jag lyckades fånga Gunnel på en flygplats på väg till Umeå och så här svarade hon på mina tre korta frågor.

Vad tyckte du var bäst med trädgårdsåret 2013?
Faktiskt inspelningsdagarna med programmet. Jag fick träffa tio för mig helt nya trädgårdsmänniskor, det var otroligt fantastiskt!

Planer eller förhoppningar inför trädgårdsåret 2014?
För tio år sedan var jag på en resa i Sydafrika med trädgårdsjournalister och ända sedan dess har jag velat återvända. Det var en så annorlunda värld med spännande växter. Nu i år ska det bli av, jag kommer att vara guide på en resa i oktober.

Något eller någon som överraskade i nya programserien Trädgårdskampen?
Jag är imponerad över att man på så relativt kort tid, från juni till september, lyckas få fram så fina och inspirerande trädgårdar som de fixade. Det kom fram så många idéer och så mycket inspiration som jag kommer att använda hemma hos mig själv.
Och så ska det ju vara!

SVT1 tisdag 14 januari kl 20.00. Trädgårdskampen (1:8)

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas