Annons

Minns i november den sommarljuva begonian

BloggBegonia

Den här begonian blev en av mina sommarfavoriter 2013.

Vissa blommor får ibland inte en välförtjänt chans. Jag är inte stolt över att säga det, men så fort någon ens viskat begonia har jag vänt bort huvudet. Tills jag mötte den här godingen! En boliviabegonia.
Som liten stickling stod hon där, som en bland många andra på den stora trädgårdsmässan i våras. Utan blommor förstås, bara lite bladgrönt i fel proportioner, nästan som en kalvbent tonåring innan kroppen hunnit stadga sig och allt vuxit till sig i det förutbestämda formatet.

Annons

Här kan du läsa om trädgårdsmässan i våras.

Och här hittar du lite till om vår monter.

I sommar har jag fått plantera om henne ett par gånger. Tålmodig och anspråkslös har hon verkligen gjort sig välförtjänt av alla vackra ord och extra omsorg. Ankungen som blev en svan. Inför hennes eleganta blommor och blad har jag fallit helt pladask.

BloggBegoniaNära

Ljuv som en älva och tuff som tax! Visst är det en fantastisk kombination! Med svagt rosa puder på blommans utsida och solgult på insidan ler hon så vackert mot mig. Fortfarande så här i november!
Men hur ska jag nu göra? Hur vill hon ha det i vinter? Försöker nog bädda in henne bland pelargonerna, lagom svalt, lagom allt. Visst kan väl det funka…

Till våren skulle det vara så kul med nya små sticklingar, egna begonior med samma styrka och grace som sommarens skönhet.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons

  • Åhh, då tigger jag redan nu en stickling, så underbar!

  • Anette

    Så gärna! Om jag får till det med övervintringen. 🙂


Annons

Senaste från allas