Annons

Lovande blåregn

Blåregn

Ser ni det gröna i mitten?

Visst ser det löftesrikt och lovande ut! Detta är mitt efterlängtade blåregn, Wisteria. För många år sedan köpte jag det på sensommaren, precis när plantskolan skulle stänga för säsongen. För ytterst liten slant blev den meterhöga plantan min.

Annons

Säsongen efter förstod jag förstås att det inte skulle bli någon blomning. Jag vara bara så glad om den överlevt vintern, och likaså året efter igen. Sedan började jag tycka att det kunde bli dags – både att det växte lite på höjden och någon blomklase kunde väl visa sig…

blommande Blåregn

Jag tror att det tog närmare 5-6 år innan min dröm uppfylldes. Vet inte om det verkligen tar så lång tid eller om jag fick ett svagväxande exemplar.

Men sedan har det kompenserat min väntan och längtan med vackra, sirliga, doftande klasar i den mest makalösa blålila nyans.

Jag tror inte att jag kan välja ut bara en enda favoritväxt, men i ljuva maj platsar absolut detta på min topp-tio-lista.

Mitt exemplar är planterat utanför ena växthussidan, på boningshusets södersida och dit solens kvällstrålar når när de silas genom körsbärsträdets grenar. Undertill växer bland annat alliumbollar i matchande färg och deras blomning brukar inträffa samtidigt. Då när jag står vid planteringsbordet är det mycket lätt hänt att jag förlorar mig i klasarnas skönhet, färgen och magin.

Och doften… Mild och ändå med karaktär. Underbar!

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas