Annons

Hur en olycka får ett lyckligt blommande slut

Pelargonblommor

Om den varit hel skulle den vara enorm!

För några veckor sedan köpte jag den här pelargonen från ett större växtcenter. Som ni ser har den kraftig slagsida. Det beror på att halva plantan var borta, avbruten. Plantan fick jag sålunda för halva priset.

Annons

Konstigt nog var plantan namnlös och personalen visste inte heller vad skönheten hette. Jag gissar dock att det är en enkelblommande kärlekspelargon, färgen är mörkt röd, den har nästan en nyans av blått i sig.

Jag hann inte mer än hem så började den blomma. Fascinerad häpnar jag inför blomprakten, för ännu har jag inte gett den någon gödning, skulle ju första plantera om den…

blomsticklingar

Stjälken som var avbruten blev sticklingar och glädjande nog ser jag att den här sommaren kan bli härligt rödblommig i pelargonhörnet.

Så kan det gå när en blir flera!

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas