Annons

Hett tips: Sådags för chili!

BloggChili

Längtar du efter vackra, blanka – ibland heta, oftast smakrika chilifrukter?

Då är det dags nu att plocka fram sålådor, såjord och bara sätta igång! Förra sommaren hade jag en, säger en planta men den producerade massor av frukter. Vi hackade och stekte, gjorde grytor och njöt.

Annons

Jag gillar inte ruskigt stark mat, utan den här sorten blev nästan som smakförstärkare istället och gjorde rätterna smakrika och läckra.

Som present när vi var bortbjudna köpte jag olivolja och tryckte ner några chilifrukter som jag först delat på längden – chiliolja à la minute.

Här kan du läsa mer om det!

BloggTorkat

När sommaren 2013 bleknade skördade jag den sista handfulla omgången. Tog med dem till köket och la dem i ett krus för att ta hand om dem vid ett senare tillfälle. Sedan blev de kvar där.

Nu är de torkade och perfekta att smula till chiliflingor, som jag fram till nu köpt i kryddburk i affären. Den vardagligaste köttfärssås eller köttgryta får verkligen ett lyft tycker jag.

Men först ska jag rädda fröna och starta årets första sådd. I bästa fall skördar jag nya i slutet av sommaren, efter att först ha njutit av frodiga plantor med sin diskreta blomning i vitt.

Nu är det ju bara det där med antalet frön… Det går ju inte att bara så ett eller två… Blir sålyckan över förväntan är det så lätt att dela med sig! Och jag tror att jag vet några som vill ha…

 

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas