Annons

Suveränt enkel äppelmos!

BloggApple

I helgen plockade jag äpplen som blåsten (läs höstvindar friska) hjälpt till att få ner från trädet.

Jag har ingen aning om vad det är för sort, och många har lite skorv på skalen – men goda är de! Så ikväll blir det äppelmoskokning.

Annons

Så här gör jag, det är ett urenkelt recept:

1 kg äpplen + 1/2 dl vatten.
Kärna ur äpplena och skär bort skadade delar, jag skalar dem inte ens. Skär i mindre bitar. Koka upp på svag värme och rör om då och då. När äpplena är mjuka mixar jag moset helt slätt. Eftersom skalet är kvar blir moset lite rödare.

Jag utesluter sockret helt eftersom jag fryser moset och plockar fram allt eftersom jag behöver mer. Håller ett år i frysen, 1-2 veckor i kylen.

Mumsigt äppelmos som jag inte vill vara utan.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas