Annons

Har du också kastanjer i fickan?

BloggKastanjer

Nu är jag mitt uppe i samlarperioden!

Är du som jag har du kastanjer i fickan vid den här tiden på året. Lena, släta, sköna antistresskastanjer. Gärna fickan full, helt säkert ett par stycken. Ofta slinker handen ner för att bara känna på dem en liten stund.

Annons

Tiden när både jag själv eller barnen stack tandpetare i dem är förbi. Med lite god vilja kunde dessa alster tolkas som hela djurparker: giraffer, kossor, hästar… Och sedan plockades det gräs och byggdes staket… Såklart skulle djuren ha ”mat” och ”hagar” att bo i. Fantasin hade inga gränser.

Nu nöjer jag mig med att lägga dem i en skål, som lyst för ögat. Och för handen, som alltid i en reflex försvinner ner i skålen för att bara känna och rassla runt med dessa skatter. Ofelbart. Varje gång jag passerar.

Som liten gick jag varje höst med näsan i backen för att hitta dessa taggiga, egentligen hemskt fula höljen och sedan se vad som doldes inuti. Detta var innan geocaching hittats på, leken med skatter som ska letas upp med hjälp av gps.
Vem kunde hitta den största kastanjen? Vem hittade den minsta? Ser ni att det är två i den öppna? Var man under tio år var det nästan som högsta vinsten, när jag var barn.

BloggAlle

Här går hunden och jag några av våra promenader. I en hel allé med kastanjer. Ni förstår, jag hade kunnat plocka kassavis med gyllenbruna fynd.
Jag försöker att istället värdigt strosa fram här, kanske plocka en och annan, så där lagom försynt, fast jag inombords känner mig som åtta igen och vill skapa min egen djurpark eller savann med fantasifulla djur.

BloggPKastanj

Pixie med nosen i backen. Spännande dofter här! Både fyrfota kompisar och så massor av bruna små saker…
Tryffelhundar har vi ju hört talas om, likaså kantarelltränade hundar… Om vi nu börjar med kastanjer kanske vi kan fortsätta med de andra godsakerna sedan? Det skulle väl vara fiffigt!

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas