Annons

Hälsning från en tomteröd vallmo

BloggSommarvallmo

Längtan till det som varit och det som kommer!

När mina killar var små ville de allt som oftast se på videofilmer. Detta var innan dagens enorma barn-tv-utbud, så om vi föräldrar spelat in favoriterna stod vi högt i kurs. Alltså hade vi såklart bandat både adventskalendrar och Vi på Saltkråkan. Och de filmsugna barnen såg gärna, band efter band. Men det var alltid tvärtom! På jularna såg de livet i skärgården, och heta sommardagar fladdrade tomtar förbi på skärmen.

Annons

Lite kan jag nog förstå dem, när jag nu ser längtansfullt på sommarbilder av vallmo, gröna ängar och andra förföriska trädgårdsvyer. Inte är det snötyngda granar som får mitt hjärta att klappa lite extra…

Åhh, för ett ögonblick är jag tillbaka i juli, när jag en kväll gick nere vid Öresund på strandängarna. Hunden snusade efter färska spår och jag kikade på fåren som betade så fridfullt.

Mitt i grönskan föll min blick på några sammetsblanka vallmoblommor som vajade stilla i kvällsbrisen. Tänk, vilken bredd denna försynta blomma har. De kan vara enormt stora, eller blygsamt små. De finns i vitt, rosa, lila, vinrött, gult och till och med blått. Och som den vanligaste varianten, tomterött.

Här kan du läsa mer om en vit skönhet som överraskade mig i trädgården.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas
Annonssamarbete med IQ