Annons

Frusna drömmar

Söndagen bjöd på sol och härligt vindstilla väder!

Självklart blev det en extra lång promenad. Vi njöt i fulla drag och kanske, kanske smög det sig in en och annan vårkänsla. Alldeles särskilt när vi hittade några sittplatser vid en skönt inbyggd liten hörna. Tänka sig, att solen faktiskt värmde!

Annons

I backen uppför slänten hade snön börjat smälta undan, och faktiskt! Några späda, grönskande blad frestades att sträcka på sig för att värma nästippen. Hoppas lilla vän, att du hinner få värme till natten.

 

Sommarens badparadis i ett fruset ögonblick!

Vi rundande udden och i fantasin hörde vi sommarglada badgäster som tjoade och plaskade i vattenbrynet. Här på södersidan festade vi på var sin klementin och kände oss lyckligt lottade.

Väl inpackad, men ändå blottad!

Kärleksfullt har båtägaren bäddat in sin juvel, tampar och repändar var ordentligt surrade. Men aj då, presenningen täckte inte helt.

Tänk, om några månader är du sjösatt och bogsvallet skummar friskt under fören!

Pälsmössan är fortfarande på!

Magnoliaknopparna vet att skydda sina juveler. Och redan nu kan du inventera ditt smyckeskrin för att beräkna sommarens fägring. Förra sommaren blommade mannens magnolia rikligt, i år ser det tyvärr mer tunnsått ut med knopparna.

Det är flera som är kloka nog att ha mössan på, även om den hänger lite käckt på svaj.

Videkvistarna börjar så smått att kasta mössorna över axeln, så där busigt och djärvt som bara videkissarna vågar. Jag har svårt att motstå de ludna, lena bollarna som lockar i vintersolen.

Och visst, en liten bukett följde så glatt med hem till vasen!

Locka fram videkatterna!

Även om knopparna fortfarande är påklädda när de plockas, dröjer det inte länge innan mössan kastas av i stugvärmen. I början brukar jag ha lite vatten i vasen, sedan när kvistarna slagit ut så mycket som jag önskar, häller jag ut vattnet och utvecklingen stannar upp.

På så sätt kan jag klappa dunbollarna desto längre tid.

Och det gör jag så gärna!

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons

  • Johanna

    Vilka underbara bilder!


Annons

Senaste från allas