Annons

Flest blåa, och några vita!

Afrikas blå lilja

Det här är en av mina absoluta favoriter!

Färgen är ljuvlig och blomman sanslös – älskliga Afrikas blå lilja, Agapanthus. Om du kan ge henne en sval övervintring – ungefär +fem grader, gärna ljust om bladen inte vissnar ner, så har du en trofast vän i krukan.

Annons

Och sedan kommer belöningen. Först frodiga gröna, spänstiga blad. Så småningom sätter stänglarna fart som nyfikna periskop, och i toppen på dem löftesrika knoppar.

Rötter

Det sägs att de gärna vill ha det trångt om rötterna för att trivas och blomma rikligt, men det får väl ändå vara någon måtta på trängseln! Har för övrigt också hört motsatsen, men det såg hur som helst inte trivsamt ut med rotmassan som nästan sprängde plastkrukan.

Och när det var en så strålande sommardag med lagom sval bris kändes det riktigt skönt och inspirerande. Sagt och gjort, fram med skottkärra och jordsäckar .

krukor på rad

Nio krukor blev det efter lite omplantering och delning också! För ordningens skull har jag blåblommande i de ljusa krukorna och vitblommande i de blå. Nu ser jag fram emot kaskader av blommor – om inte i år, så gärna nästa sommar!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas