Annons

Färgspektakel blir höstmirakel

BloggGrannar

Lika, men ändå så olika!

Sida vid sida står de, är av samma börd men den ena skyddar den andra från kalla vindar. Ibland kan det till och med halva trädet vara grönt, och den utsatta sidan flamma i rött.
Men jag som går här på promenad, kan istället få njuta desto längre av färgförvandlingen – om inte höstvindar friska hastigt och olustigt gör slut på föreställningen.

Annons

BloggLövhimmel

Se, hur grenarna nu börjar skymta fram i det allt tunnare lövverket. Den grafiska siluetten framträder allt mer. Här under, i lövsalen är det ljuvligt att samla tankarna och njuta av årstidernas växlingar. Perfekt plats när hunden ska nosa på alla goda dofter, och jag får en anledning att bara stå alldeles stilla och lagra detta synminne.

Då, i en sådan stund känner jag livet i mig och energin kickar igång. Om jag skulle ta och göra lite äppelkakor och lägga i frysen… En vacker höstkrans att ha på dörren hinner jag nog också med… Och bjuda familjen på en kanna te i växthuset…
Samtidigt som alla idéerna spritter och studsar runt känner jag höstens lugn. Ingen stress, bara ro och glädje över att få vara mitt i ett mirakel.
Ett höstligt mirakel.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas