Annons

En stilla morgonflirt

Daggkåpa

Jag kunde inte motstå frestelsen!

Efter en hastig blick på klockan bestämde jag mig för att hinna med en kort sväng i trädgården och växthuset. Ja, jag vet – en kort stund är i det närmaste omöjligt…

Annons

Solstrålarna sträckte nymornat på sig och kittlade både gräset och buskarna. Skuggorna lekte tafatt och koltrasten studsade tjattrande in i grönskans beskydd. Värmen var härligt skön redan så tidigt på morgonen och lovade förhoppningsfullt en underbar försommardag.

Gissa om jag drog benen efter mig. Intensivt tankade jag energi och lugn, en avslappnad känsla som jag svepte om mig som en sidenmjuk sarong.

Jag stannade till vid växthusgaveln. Här växer bland annat daggkåpa. Fantastiska limegula daggkåpan! Ljuvlig i buketter. Oerhört generös i sin blomning.

Men hur hög växer den hos dig? Förundrad ser jag att denna är minst 50-60 cm hög! I beskrivningen står det att daggkåpan är en utmärkt marktäckare och lämplig under buskar och träd – nu är det ju så att dessa exemplar är fina buskar i sig själva.

Härmed utnämnda till jätte-jättedaggkåpor!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas