Annons

En kaprifol i varje täppa!

Vill du unna dig en stunds doftlycka i trädgården?
Satsa på en kaprifol!

Var och en får skapa sin egen trädgård efter tycke, smak och plånbok. Men om jag får bestämma, ska det finnas minst en kaprifol i minsta lilla täppa – och förstås planterad vid din kvällsuteplats eller vid sovrumsfönstret som du har på glänt i sommarnatten. Då drömmer du säkert de bästa av drömmar!

Annons

Tänk dig att du kommer hem efter en arbetsdag. Sätter dig på terrassen, äter något gott. Då kommer det en liten pust – och du känner dig extra avslappnad och upprymd på samma gång. Det är kaprifolens väldoft som letat sig fram till dina lyckokänslor.

Naturen har ordnat det så fiffigt att kaprifolen inte slösar bort lyckan på dagen utan sparar sig till kvällningen, när du kan sitta och njuta i lugn och ro. Det är då hon generöst öser ut denna blommiga parfym.

Det är fascinerande hur denna sirliga, veka blomma kan pumpa ut så mycket doftaromer. Du behöver inte klippa stora fång med blommor utan det räcker med en liten stjälk för att hela rummet ska dofta som en blomsterbutik.

Om du fortfarande känner dig tveksam, ta en promenad bland kolonilundar eller äldre villakvarter. Där finns det säkert flera kaprifolbuskage. Om din näsa kittlas av något som påminner om den godaste parfym eller skönaste hudcrème är chansen stor att det slingrar sig en kaprifol i närheten, denna Bohusläns landskapsblomma.

Och har du känt den doften, vill jag lova att du gärna vill ha den i din egen närhet.

 

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas
Annonssamarbete med IQ