Annons

Decembermys med rosor, amaryllis och lussekusar

BloggSistarosen

En blommande hälsning i december!

Kan det möjligen vara årets sista…? Min spröda Schneewittchen strålar fortfarande i sin enkelhet. Tror knappast att fler knoppar orkar utvecklas, men man vet aldrig. I år ser det ju ut att bli en skånsk, härlig jul.

Annons

Visst, jag gillar vintriga dagar också, när det biter i kinderna och solen strålar från en klarblå himmel. Men har ni provat varianten med skuggiga konturer, milt och när det hela dagen syns att det lyser vänligt i varje stugfönster?  Tycker att den skånska vintern är ett väldigt praktiskt väder, inget strul med halka och snöskottning. Och så förstås bonusen, med blommande rosor och ringblommor i december.

BloggVitAma

Dagen till ära har unga fröken Amaryllis vaknat!

I morse stod hon så där. Vintervit och nymornat fräsch. I flera dagar har knoppen blygt visat bara en liten glimt av blomman. Trodde att det skulle ta ytterligare några dagar, men som en liten Lucia skred hon fram i sin vita skrud.

BloggLussekusar

Saffransbakat ska det vara på Luciamorgonen!

Årets viktigaste saffransbak är det som ska mumsas på när det är lussemorgon. Jag kallar dessa för lussekusar. Äldste sonens flickvän kallar dem för lussegaltar – vad säger du?

Glad och stämningsfull Lucia önskar jag er alla!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas
Annonssamarbete med IQ