Annons

Choklad på årets mässa!

choklad på mässan

Årets trädgårdsmässa gick i chokladens tecken!

Jag har varit i Stockholm på årets Nordiska trädgårdar. Allas har i flera år haft monter på denna välbesökta mässa och i år var vårt tema: Det doftar choklad i blommor och blad.

Annons

Detta märktes bland annat på vår färgstarka tapet som visade kakaobönor i fantastiska färger. Alla som köpte tidningen hos oss fick en fröpåse med den alldeles nya chokladkragen, en söt liten sak som blommar i gult. De som tecknade en prenumeration fick två knölar av chokladblomman, chokladdoftande så klart! Särskilt om den placeras i eftermiddagssolen.

Annars var det chokladmynta och en pelargon som representerade med sina väldoftande blad. Chili, apelsin, kaffe och kiwi hade vi också på plats och dessa var våra chokladkompisar.

Det var fullt ös mest hela tiden! Massor av besökare – nästan 60 000 på dessa fyra dagar. Det är otroligt inspirerande och roligt att möta läsare från alla håll och kanter i vårt avlånga land, likaså från Norge och Finland.

BloggBord

I en del av montern hade vi byggt upp en liten planteringshörna. Här kunde man läsa om de olika växterna och se deras frön.

BloggChokladfontän

Monterns höjdpunkt blev förstås vår magnifika chokladfontän! Inredningsredaktör Birgitta Nilsson blev vår chokladdrottning och skötte denna praktpjäs med den äran. Som kring en lägereld samlades många här, både unga och äldre, och fascinerades av det jämna flödet.

BloggToffelblomma

Ytterligare en publikmagnet!

Den här kära gamla toffelblomman som fått växa till sig och blivit reslig drog också många besökare. Färgen och hållningen var fantastisk. Många av oss har säkert sett de låga varianterna som fanns förr, ofta i gult – men den här nya är fantastisk.

Det är en utmärkt sommarblomma som trivs ute, här är den samplanterad med mörk alunrot.

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas