Annons

Blomstrande tider för mässan!

Nu har jag besökt våren!

Inne i utställningshallen på Nordiska Trädgårdar i Stockholm hade våren anlänt med besked. Det blommade, prunkade, porlade, kvittrade och överallt kunde jag förnimma drömmar om sommar och trädgårdsprojekt. Tomaterna rodnade i pallkragarna, skira förgätmigej, rutiga kungsängsliljor – alla sträckte de på sig och ville visa sig från sin bästa sida.

Annons

I montrar med fröpåsarna diskuterades antal frö per löpmeter, höjden på bönorna och bästa tricksen med frösådderna. Det var precis som i barndomens gottekiosker – en sån, två av dem…

Det ska börjas i tid!

Många tänker också på barnen. Det finns massor av färgglada miniredskap som lockar till lek i rabatterna. Här får barnen själva plantera några frön i en liten kruka och ta med sig hem. Och det var riktigt populärt kan ni tro!

Om vintern gått hårt åt dina terrakottakrukor kan skärvorna komma väl till pass i en rabatt.

Vad säger ni, dekorativt eller fult? Annorlunda är det helt klart! Precis som det ska vara på en mässa. Nya idéer som möblerar om på hjärnkontoret, kul att tänka utanför boxen.

Massor av idéer för balkongen eller terrassen fanns det förstås också!

Här har Italien varit inspirationen. Jag skulle mycket väl kunna stanna till här en varm sommardag, svalka händerna lite i vattnet och mumsa på några söta, saftiga druvor. Härligt!

Fullspäckade dagar!

Det har varit fyra fantastiska dagar med blommor, inspiration & trevliga människor!

Massor av intryck och tankar studsar i min hjärna som flipperkulor – det rasslar och plingar med jämna och ojämna mellanrum. Nu ska jag försöka sortera efter bästa förmåga och sköta om mina ömma fötter. Har du möjlighet att besöka Nordiska Trädgårdar nästa år, vilket jag varmt rekommenderar – ta med sköna skor!

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas