Annons

Blommor i ett vintrigt Stockholm

Artilleriregementet från Boden i högform.

I början på veckan var vi i Stockholm för att hälsa på äldste sonen när han gick högvakten vid Drottningholms slott.

Vädergudarna gjorde verkligen sitt för att det skulle bli en riktigt vacker och vintrig inramning. Rimfrost, frostrosor på kalla fönster, massor av snö och så kallt att det knarrade riktigt härligt när vi gick. Att vi och soldaterna nästan frös näsorna av oss är förstås en helt annan sak.

Annons

Ett fång varmt röda snittamaryllis. Väl hemma såg jag på bilden att något är i vasen - kan det vara murgröna som lindats runt stjälkarna?

Dessutom hann vi med en sväng till Waldemarsudde, prins Eugens hem från 1903 som blivit konstmuseum – sagolikt vacker byggnad på Djurgården. Vi ville gärna se utställningen med Helene Schjerfbecks tavlor, den finländska konstnärinnan som firas med en jubileumsutställning, eftersom det i år är 150 år sedan hon föddes.

Mycket intressant och sevärt! Har du vägarna förbi pågår utställningen till 24 februari 2013.

I de olika rummen fanns också en del pampiga blomsterarrangemang. Det doftade jul om hyacinterna och amaryllisklockorna sträckte sig majestätiskt höga.

Jag har aldrig sett så höga amaryllisstjälkar som dessa med rosa klockor. Inte undra på att de stöttas av vackra grenar. Mossa och nypon är snygga dekorationer till.

 

En grankvist sveper elegant om amaryllisstängeln.

Den klassiska vita Waldemarsuddekrukan kan bara köpas här. Den är formgiven av Prins Eugen 1915, tillverkas av Gustavsbergs Porslinsfabrik och finns i fem storlekar.

 

Lars Jonsson - in action.

En andra utställning fanns på museets översta våningar. Det är Lars Jonsson som gärna målar stränderna, havet och fåglarna kring södra Gotland. Utställningen sträckte sig dock längre än så, till både Antarktis och Arktis, platser som betytt mycket för honom.

Fantastiska tavlor – och som extra bonus hittade vi konstnären själv i ett av rummen. Riktigt spännande att se hur en mästare hanterar penslar och färger. Fram till 20 januari 2013 har du möjlighet att se hans tavlor här.


LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas