Annons

Augustiblues

BloggBlomfat

Är det sant?! Är augusti månad redan på upploppet!

Ibland går tiden alldeles för fort. Ganska ofta faktiskt. Tänk, att vi redan kan sikta september, fast det bara känns som mitten på augusti.
På söndag skiftar vi blad i almanackan och i alla fall jag håller tummarna för fint väder, alldeles särskilt den dagen. Om vi förlitar oss till Bondepraktikan är det nämligen den dagen hela månadens väder avgörs Sådan väderleken är denna dag, sådan förbliver den över huvudtaget under hela månaden”.

Annons

Augusti har bjudit på fantastiska morgnar, ibland soldisiga och med luften kryddad av soltorkat gräs. I mellanrummet mellan natt och dag får naturens magi fritt spelrum. Konstfärdiga spindelnät knypplas och pryds med pärlor av daggdroppar som de skönaste ädelstenar. Ännu en stund av stillhet och tystnad innan staden vaknar. Och ni vet, den där speciella doften som förebådar skolstart. Och som jag gillar den känslan! En ny termin, nya kurser, nytt att uppleva…

Trollsländor har patrullerat i trädgården, på spaning efter… ja, vadå? Insekter kanske. Jag har gärna dröjt mig kvar ute innan jobbet kallat. Vattnat lite i växthuset, nypt bort något överblommat, låtit hunden gå sina rundor extra länge… En  stund av morgonlycka som ger energi för hela dagen. Små vardagsglimtar som blir minnen att plocka fram i november, december och januari. De mörka, tunga månaderna…

Och kvällarna. Som fortfarande är riktigt sköna. Vindstilla. Tänk att jag till och med skulle bli glad över nya myggbett. Sommaren andas fortfarande. Ännu är det inte slut.

Augusti bjuder också på fantastiska färger. Dahlians makalösa blommor i både färg och form är som de dyrbaraste konstverk att trollbindas av. Äpplenas tunga, dova dunsar när de landar i gräsmattan blir som orkesterns pukslag i skördetidens symfoni.

Att göra ett potpurri och lägga på ett fat, mixa blommor och frukt, lägga till en reva björnbär som ännu inte mognat. Det blir som en lustfylld operett att nynna på, allt medan sommaren falnar och blir ett solblekt, men dock ett ljust minne.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas