Annons

Äntligen jord under naglarna och frid i själen!

Nyputsade och fina pelargoner.

Helgen bjöd på underbart väder!

I lördags chansade jag fullt ut och tog bort all isoleringsplast i växthuset. Nu skippar jag alla tankar på nattfrost… även om jag förstås vet att vi inte helt är på den säkra sidan ännu. Men det är ju såå härligt när rymden i huset kommer tillbaka.

Annons

Växterna plirar nästan nymornat mot mig och sträcker lite lojt på sig så att de torra bladen rasslar mot golvet. Med vattenslangens munstycke kan jag duscha dem alla med den finaste vattendimridån – bort med vinterns damm och fram för vårens fräscha!

En efter en plockade jag fram de övervintrade krukorna. Agapanthusfamiljen ställde jag på rad, någon har rejäla gröna bladrosetter och en har till och med en tapper blå blomma. Några visade att de var på gång och de gröna bladtopparna kikade nyfiket fram ur det fjolårsvissna.

Undras hur det står till med pelargonerna? Det är så skönt och rogivande att putsa dem alla och sedan plantera om dem i ny jord.
På samma gång planteras årets förhoppningar och drömmar. Vilken överraskar i år? Nya sticklingar plockas – nya satser, nya vinster. Det är så roligt att ha som små presenter i sommar.

Pelargoner utan hopp?

Längst in, längst ner hittade jag de här torrisarna! Tror ni det finns hopp för dem? Jag anar lite grönt i några bladfästen, så kanske, kanske… Klipper bort det mest vissna, på med lite ny jord och så håller jag tummarna för att de får se sommarsolen i år också!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas